Hello Supermammas!

Hello Supermammas!

Λίγα λόγια για το blog…

To “Supermammasblog” το εμπνεύστηκα από τα παιδιά μου! Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κόρη μου με αποκάλεσε μια μέρα σούπερ – μαμά! Δεν σας το κρύβω ότι μου άρεσε πολύ! Κι από τότε όταν βρίσκουν τα δύσκολα τους λέω: Η σούπερ – μαμά είναι εδώ! Γιατί για κάθε παιδί η μαμά του είναι η πιο Super απ’ όλες!

Είναι εκείνη που θα τρέξει να του βάλει νερό, φαγητό, θα σπεύσει να το σηκώσει όταν πέσει, θα το αγκαλιάσει όταν κλάψει, θα τα παρατήσει όλα στη μέση για να παίξει μαζί του, θα ζωγραφίσει, θα φτιάξει παζλ, κουλουράκια, θα του πει ιστορίες, θα του διαβάσει παραμύθια, θα βρει κάτι καινούριο να κάνει εκεί που έχουν στερέψει οι ιδέες, θα το πάει στο σχολείο, θα το πάρει από το σχολείο, θα το πάει σε δραστηριότητες, θα το πάει βόλτα, σε παιδικά πάρτυ, θα το διαβάσει, θα το ταΐσει, θα το θηλάσει, θα το κάνει μπάνιο, θα το ντύσει, θα ξαπλώσει δίπλα του το βράδυ μέχρι να κοιμηθεί, θα το φροντίσει όταν είναι άρρωστο, θ’ ανησυχεί, θα πονάει κρυφά…

Είναι η ίδια που θα πλύνει, θα μαγειρέψει, θα σκουπίσει, θα σφουγγαρίσει, θα σιδερώσει. Θα πρέπει να πνίγει συναισθήματα, όπως θυμό, λύπη, φόβο, νεύρα και ν’ αντιμετωπίζει τα πάντα με χαμόγελο, ψυχραιμία και αισιοδοξία! Είναι η ίδια που έβλεπε το σώμα της ν΄αλλάζει, τις ορμόνες της να “χορεύουν” και ένιωθε χαρά και υπερηφάνεια! Είναι η κάθε μαμά: Super! Εντάξει, κάτι κάνουν κι οι μπαμπάδες, αλλά μάνα είναι μόνο μια!

Λοιπόν, αφού ξεκαθαρίσαμε την πηγή έμπνευσης του Supermammasblog, τώρα θα αναφερθώ στο περιεχόμενό του! Θα το χαρακτήριζα ως έναν οδηγό επιβίωσης απέναντι στα καθημερινά ΠΑΙΔΕΜΑΤΑ, δυσκολίες, προβληματισμούς, ενοχές και διλήμματα σχετικά με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μικρών μας super ηρώων! Μαζί, θα γνωρίσουμε τον μικροσκοπικό, αλλά πολύπλοκο κόσμο τους και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας και τους ταλανίζουν! Φυσικά, σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι, θα έχουμε και τη βοήθεια των ειδικών.

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τις Super-μαμάδες είναι η σωστή και υγιεινή διατροφή! Σε αυτό το blog, ξεχάστε ό,τι ανθυγιεινό υπάρχει κι ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε καινούριες, απολαυστικές και άκρως HEALTHY TASTES για όλη την οικογένεια! Σημείωση: τις δοσολογίες τις υπολογίζω με το μάτι και πάντα κάνω παραλλαγές και πειράματα!

Το Supermammasblog θα αποτελεί και οδηγό για τα Σαββατοκύριακα, εστιάζοντας αποκλειστικά στα πολιτιστικά ενδιαφέροντα των παιδιών μας. Θα δίνει πρωτότυπες ιδέες για δημιουργικές κι έξυπνες δραστηριότητες, παιδικά πάρτυ, καθώς και εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας! Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ εν δράσει!

Επίσης, θα παίρνουμε ιδέες για ξύλινες και πρωτότυπες DIY – SUPER CREATIONS για το σπίτι ή το παιδικό δωμάτιο, ιδέες για ξεχωριστά δώρα για το παιδί, το βαφτιστήρι, το εγγόνι ή το ανήψι μας και αυτοσχέδιες κατασκευές που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας!

Τέλος, επειδή μια Super – mamma σέβεται την εμφάνισή της, μαζί θα ανακαλύπτουμε μοναδικές στυλιστικές, αλλά και “ευ ζειν” επιλογές, αναδεικνύοντας τον καλύτερο STYLISH and FIT MAMMA εαυτό μας!

Βιντεάκια ή άρθρα που θα αφορούν στην επικαιρότητα ή “what ever” θα αναρτώνται στο Evi’s Stories.

Ελπίζω το Supermammasblog να γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και να το απολαύσετε όπως εγώ!

Evi's Stories