Σήμερα γιορτάζει η μεγάλη μου κόρη και δεν θα μπορούσα να της φτιάξω μόνο ένα γλυκό! Έτσι, έφτιαξα 2 γλυκά κι ένα παγωτό (frozen yogurt), με τα πολύτιμα και ικανά χεράκια των βοηθών μου! Βέβαια, όλα τα γλυκά του κόσμου δεν φτάνουν τη δική της γλύκα! Εντάξει, είμαι χαζομαμά το καταλάβατε! Μη γελάτε! Κι εσείς το ίδιο δεν είστε;;
Ξεκίνησα, λοιπόν, με μια γλυκιά σοκολατένια απόλαυση: Brownies! Αλλά, το έφτιαξα με παραλλαγμένη δική μου συνταγή, για να βγει πιο υγιεινό! Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας (3 γεμάτες κουταλιές), αντί για βούτυρο αγελάδος και πίτουρο βρώμης, αντί αλεύρι! Πρόσθεσα λιωμένη κουβερτούρα, 4 αυγά και τριμμένα φουντούκια (περίπου 100γρ.)! Ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί και άπλωσα το μείγμα σ’ ένα ταψάκι! Το έψησα για μισή ώρα -όχι παραπάνω- για να είναι ζουμερό εσωτερικά! Εντάξει, το παραδέχομαι: έπρεπε να το βγάλω λίγο νωρίτερα, αλλά και πάλι είναι νοστιμότατο!
Επειδή όμως, το brownies ταιριάζει απόλυτα με παγωτό βανίλια, έφτιαξα κι ένα παγωτάκι! Ναι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς σαντιγί, χωρίς μίξερ! Με γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια), μέλι (4 κουταλιές) και 1 δόση βανίλιας! Χτύπησα όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αφού μετέφερα το μείγμα σ’ ένα μπολ, το έβαλα στην κατάψυξη για 4 ώρες! Tip: Να θυμάστε ότι ανά 1 ώρα πρέπει να το βγάζουμε από την κατάψυξη και να το ανακατεύουμε για να αποκτήσει την αφράτη και βελούδινη υφή του παγωτού!
Και για το τέλος, άφησα ένα άκρως μαμαδίστικο, καλοκαιρινό, σούπερ δροσιστικό μπισκοτογλυκό με ζελέ και κρέμα στιγμής! Νομίζω είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες μας και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τις δικές μας γιορτές!
Υλικά:
- Πτι-μπερ μπισκότα (2 πακέτα)
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής
- 2 φρουί ζελέ φράουλα
- Λίγο γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα με λίγο γάλα και την βάζουμε στο ψυγείο! Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τ’ απλώνουμε ένα – ένα σ’ ένα ταψάκι! Στο μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνουμε να κρυώσει! Απλώνουμε την παγωμένη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία! Οι στρώσεις πρέπει να είναι μπισκότα – κρέμα – μπισκότα και μετά το ζελέ!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να απλώσουμε το ζελέ όσο είναι ακόμη ζεστό, ή να είναι ζεστή η κρέμα, γιατί το ζελέ θα περάσει κάτω από τα μπισκότα και θα τοποθετηθεί όλο στον πάτο του ταψιού! Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Σερβίρουμε το γλυκό ανάποδα…
Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!















