Σπιτικός κορμός – χαλβάς που τα παιδιά θα λατρέψουν…

Σπιτικός κορμός – χαλβάς που τα παιδιά θα λατρέψουν…

Εάν θέλετε να εντάξετε στην καθημερινότητα των παιδιών σας πιο υγιεινά γεύματα και να τα “απεξαρτήσετε” από ανθυγιεινές κι έτοιμες τροφές, σας προτείνω ένα δοκιμασμένο “ελκυστικό” σνακ για πρωί ή απόγευμα, για το σχολείο, το σπίτι ή την παραλία!

Πρόκειται για έναν σούπερ – νόστιμο και εύκολο σπιτικό κορμό – χαλβά! Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, μπορεί να μετατραπεί και σε μπάρες!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Μια κούπα ταχίνι
  • 1 κουβερτούρα λιωμένη
  • 2-3 κουταλιές μέλι
  • 2 χούφτες τριμμένα καρύδια
  • 1-2 κουταλιές βούτυρο καρύδας

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή:

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και αφού τ’ ανακατέψουμε, τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (μέσα σε πυρεξάκι) και το κάνουμε μπαστουνάκι, όπως τον κορμό! Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί! Σε εμφάνιση θυμίζει κορμό, σε γεύση ταχινένιο σοκολατένιο χαλβά!

Προσωπικά, όταν παγώσει, το κόβω σε μερίδες – κομμάτια μαζί με το χαρτί (αντικολλητικό) και τα “ονομάζω” μπαρίτσες! Εναλλακτικά, τοποθετώ το μείγμα σε ταψάκι και το ψήνω για 5′!

Περιττό να σας πω ότι ξετρελαίνονται και με τους 2 τρόπους…

Λίγα λόγια για το ταχίνι:

Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν. Αποτελείται από 100% σουσάμι και ανήκει στην κατηγορία των Superfoods!

Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι διατροφολόγοι συνιστούν τα παιδιά να τρώνε μια κουταλιά ταχίνι την ημέρα, καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία τους!

Healthy Tastes