Το λάχανο δεν μπορώ να πω ότι είναι στις πρώτες προτιμήσεις μου, παρόλο που είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό! Σε σαλάτα δεν το επιλέγω, εκτός αν είναι με καρότο και μπόλικο λεμόνι, ενώ ακόμη και λαχανο-ντολμάδες θα φάω κανα – δυο!

Όμως , το λάχανο έτσι, όπως θα σας το παρουσιάσω σε αυτή τη συνταγή, δεν το αλλάζω με τίποτα! Μου το διαφήμιζε πολύ η πεθερά μου που το είχε δει σε μια εκπομπή υγείας! Κι έλεγα, μα καλά πόσο ωραίο μπορεί να είναι το λάχανο, όπως και να έχει μαγειρευτεί; Κι όμως, φίλες μου, απλά δεν υπάρχει…

Ούτε ωμό σε σαλάτα, ούτε μαγειρεμένο στην κατσαρόλα! Ψητό στο φούρνο σε ροδέλες… Η εκτέλεση είναι πάναπλη, γρήγορη και το αποτέλεσμα απολαυστικό!!!

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το λάχανο στη μέση
  • Παίρνουμε το ένα μέρος από τα δυο και το κόβουμε σε ροδέλες
  • Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα μεγάλο ταψί
  • Ετοιμάζουμε μια σάλτσα – σως, στην οποία θα χρειαστούμε: 1-2 κουταλιές μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, 1 μεγάλο λεμόνι (ή δυο μικρά), αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
  • Περιχύνουμε το λάχανο και ψήνουμε στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει!

Tip: Όσο πιο ξεροψημένο, τόσο πιο νόστιμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *