Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για κέικ, εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες, σούπερ – νόστιμη και υγιεινή, που θα ξετρελαθείτε κι εσείς και οι μικροί σας γλυκατζήδες!
Αρχικά, θα σας πω τι ΔΕΝ περιέχει: αλεύρι, ζάχαρη, γάλα! Δηλαδή, τα βασικά υλικά που χρειάζεται ένα οποιοδήποτε κέικ! Όχι όμως, το συγκεκριμένο!
Τώρα, πάμε στα υλικά που ΠΕΡΙΕΧΕΙ:
- βρώμη (1 κούπα) και λίγο μπέικιν
- 2 ώριμες μπανάνες
- γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- μέλι (1 κουταλιά σούπας)
- 1 αυγό
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο καρύδας
- καρύδι τριμμένο (1 χούφτα)
- σταφίδες
- λίγη κανέλα
- λίγο κακάο ή τριμ. κουβερτούρα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Λιώνουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με ένα αυγό και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
- Ρίχνουμε πάλι στο μπλέντερ (έχει την τιμητική του!) τη βρώμη με το μπέικιν (1 κουταλάκι), τα καρύδια και τα λαδάκια μας και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι και λίγη κανέλα και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ!
- Προσθέτουμε τις σταφίδες (οι μαύρες έχουν περισσότερο σίδηρο από τις ξανθές) κι αν το θέλουμε σοκολατένιο, ρίχνουμε και λίγο κακάο ή κομματάκια κουβερτούρας!
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 35′ – 40′ στις αντιστάσεις!
1ο Tip: Μπορούμε να ρίξουμε και να χτυπήσουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ.
2ο Tip: Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε μ’ ένα πιρούνι και δεν έχει πάνω του ίχνος ζύμης.
3ο Tip: Μην περιμένετε να φουσκώσει! Πέραν του ότι δεν υπάρχουν αρκετά διογκωτικά, όπως το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, περιέχει την μπανάνα που κάνει το κέικ περισσότερο υγρό, αλλά λιγότερο αφράτο!
Όμως, μπορείτε να φάτε κι εσείς κι όλη η οικογένεια χωρίς τύψεις κι ενοχές!
Ιδανικό για πρωινό, αλλά και για σνακ στην παραλία!


