Μακαρόνια ολικής με κιμά… σόγιας

Μακαρόνια ολικής με κιμά… σόγιας

Η κλασική ερώτηση: “Τι να μαγειρέψω αύριο;” και η κλασική απάντηση: “Μακαρόνια με κιμά”! “Κάτι άλλο;” “Μακαρόνια με σάλτσα” ή “καρμπονάρα” ή “μακαρόνια με τυρί” ή “σκέτα μακαρόνια”! Τελοσπάντων, μακαρόνια “εις το τετράγωνο” ή μακαρόνια και “ξερό ψωμί” ή μακαρόνια να’ ναι κι όπως να’ ναι!!

Η αλήθεια είναι ότι το ιταλικοφερμένο αυτό φαγητό, είναι νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και το λατρεύουν μικρά και μεγάλα παιδιά!!!! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αποτελεί την ιδανική λύση και επιλογή αμέσως μετά την παραλία, αφού γίνεται και τρώγεται στο άψε – σβήσε…

Αν όμως:

  1. έχετε βαρεθεί τους ίδιους και τους ίδιους τρόπους παρασκευής τους
  2. θέλετε να τα καταναλώνεται χωρίς ενοχές, αποφεύγοντας τα πολλά λιπαρά
  3. θέλετε να προσθέσετε στο διαιτολόγιό σας περισσότερες φυτικές ίνες
  4. θέλετε να αφαιρέσετε τη γλουτένη
  5. κάνετε αποχή από το κρέας ή προσπαθείτε να υιοθετήσετε έναν vegan τρόπο ζωής
  6. έχετε δυσανεξία στη γλουτένη
  7. νηστεύετε

Η λύση είναι μια: ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ) ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε 1 πακέτο μακαρόνια ολικής σε μια κατσαρόλα και 200 γρ. κιμά σόγιας σε μια άλλη! Σουρώνουμε και τα δυο χωριστά! Στο κατσαρολάκι με τον κιμά σόγιας, προσθέτουμε: 1 κρεμμύδι, μαϊντανό, 1 τριμμένο καρότο, 2 τριμμένες ντομάτες, 1 πιπεριά (ό,τι και όσα χρώματα θέλουμε), αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο! Αν θέλουμε, περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ! Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα σιγοψήνουμε για λίγη ώρα!

Σερβίρουμε με τυρί ή χωρίς! Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, ξεκινήστε τώρα!!!Νόστιμα, ελαφριά σε γεύση και θερμίδες!!!

Healthy Tastes