Το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης…

Το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης…

Πριν μας “χαιρετήσει” το καλοκαιράκι για φέτος, απολαμβάνουμε τα τελευταία ηλιοβασιλέματά του στη θάλασσα! Ατενίζοντας τις κιτρινοπορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις του ουρανού, λίγο πριν εξαφανιστεί ο ήλιος κάτω από τον ορίζοντα, νιώθουμε νοσταλγία, συγκίνηση, δέος!

Σε απλή μετάφραση, θα μπορούσε να πει κανείς πως τα συναισθήματα αυτά καθόλου τυχαία δεν είναι…

Νοσταλγία = γλυκιά ανάμνηση / αναπόληση των πολύτιμων και ξεκούραστων καλοκαιρινών μας στιγμών με την οικογένεια και τους φίλους μας

Συγκίνηση = γλυκόπικρες σκέψεις για όλα αυτά που ήλθαν, είδαν και απήλθαν

Δέος = σεβασμός προς την μέρα που βασίλεψε και ενδόμυχος φόβος για το αύριο που ανατέλλει

Και όλα αυτά τυλιγμένα σ’ ένα πέπλο αισιοδοξίας και ελπίδας ότι τίποτα δεν τελειώνει, παρά μόνο διακόπτει για λίγο την παρουσία του ή κάνει αισθητή την απουσία του… για λίγο!

Ο ήλιος θα συνεχίσει να βασιλεύει και ν’ ανατέλλει, ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ καλοκαίρι! Οι ακτίνες του θα εξακολουθούν να μας χαιρετούν και να μας αποχαιρετούν, για να μας κοιμίζουν και να μας ξανα – ξυπνούν, χαρίζοντάς μας απλόχερα το ΦΩΣ τους που τόοοσο έχουμε ανάγκη, ειδικά την περίοδο που διανύουμε!

Εύχομαι, λοιπόν, αγαπημένες μου Super – μανούλες και Super – μπαμπάδες, να φορτίσατε αρκετά τις μπαταρίες σας (το καλύτερο θα ήταν να είναι επαναφορτιζόμενες, όπως των παιδιών μας) και να παροπλιστήκατε με δύναμη, χαμόγελο, δημιουργικό πνεύμα και θετική σκέψη για τον φετινό και απρόβλεπτο χειμώνα που μας περιμένει!

Μας συμφέρει να σκεφτόμαστε πως η ζωή είναι μια περιπέτεια! Κι όταν έχουμε παιδιά γίνεται πιο γλυκιά, συναρπαστική και διασκεδαστική, αντιμετωπίζεται πιο ευχάριστα και μας κάνει σίγουρα καλύτερους και φυσικά ατρόμητους! Εξάλλου, η μάχη με τα παιδιά είναι η δυσκολότερη όλων…

Extra tip επιβίωσης: Οργάνωση χρόνου και χώρου, άσκηση και καλή διατροφή!!!

Να έχετε όλοι μια όμορφη και δημιουργική χρονιά, γεμάτη ΥΓΕΙΑ και πολλά ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!

Evi's Stories