Έξυπνα tips για να γίνει το σιδέρωμα πιο διασκεδαστικό

Έφτασε η ώρα του μεγάλου (λόγω υπερχείλισης της στοίβας) σιδερώματος, που κάθε γυναίκα – μαμά, εργαζόμενη και μη, βαριέται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δουλειά του σπιτιού. Επειδή όμως, είναι αναγκαίο κακό και δυστυχώς, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και να το βγάλουμε από το πρόγραμμά μας, τι κάνουμε;

α. Το σταυρό μας

β. Τα στραβά μάτια

γ. Την κορόϊδα

δ. Σκάμε και το απολαμβάνουμε

Η σωστή απάντηση, είναι το δ., αλλά ταιριάζει γάντι -όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται- με το α.

Προσπαθούμε λοιπόν, να το κάνουμε όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται, βάζοντας στο σιδέρωμα – παιχνιδάκι και τα παιδιά, που μαζί με αυτά γινόμαστε κι εμείς ξανά παιδιά.

  1. ΣΙΔΕΡΟΤΥΠΑ – ALL TIME CLASSIC

Επιστροφή στα 90’s και τα παιδικά μας χρόνια! Τότε που διαβάζαμε Super – Κατερίνα, κολλούσαμε αφίσες των Backstreet Boys και κερδίζαμε δώρο τ΄αγαπημένα σε όλους, διαχρονικά σιδερότυπα (μη μου πείτε πως τα ξέρετε ως θερμοκολλητικά μπαλώματα;)

Θες να καλύψεις έναν λεκέ; Τραγουδάς το “ράβε – ξήλωνε” για χιλιοστή φορά στη δέκατη πέμπτη φόρμα του γιου σου; Θες να διακοσμήσεις ένα απλό λευκό μπλουζάκι της κόρης σου; Η λύση είναι μια: Σιδερότυπα!!! Τα λατρεύω, είναι πανεύκολα στην τοποθέτησή τους και τα παιδιά περιμένουν το αποτέλεσμα πώς και πώς!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για υφασμάτινα σχέδια που από την πίσω πλευρά τους έχουν κόλλα, η οποία ενεργοποιείται με τη ζέστη και τον ατμό! Γι’ αυτό τον λόγο, τα σιδερώνουμε!

Τοποθετώ, λοιπόν, τα σιδερότυπα στο σημείο που επιθυμώ (με το σχέδιο προς τα πάνω) και τα σιδερώνω για 30” με ατμό. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε ένα πανάκι βαμβακερό από πάνω. Για να κολλήσουν καλά, επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για 30” από τη μέσα μεριά του ρούχου, χωρίς πανάκι.

2. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ… ΡΟΥΧΩΝ

Ακόμη μια λύση για εύκολο σιδέρωμα είναι να επιλέξουμε το β. και το γ. από τις παραπάνω multiple choices, που παραπέμπουν στην τακτική του ξεσκαρταρίσματος: διπλώνουμε και βάζουμε στη θέση τους τα λιγότερο τσαλακωμένα (κάνοντας και τα στραβά μάτια και το κορόιδο) και σιδερώνουμε τα υπόλοιπα.

3. ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΣΙΔΕΡΟ

Τέλος, η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείτε μόνο σίδερο ατμού με πλάκα υψηλής ποιότητας, που δεν θα κολλάει στα ρούχα και θα γλιστράει πάνω τους. Κεραμική, πλάκα από παλλάδιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, σίγουρα θα κάνουν το σίδερο πιο γρήγορο και ξεκούραστο! Μια ακόμη ευκολότερη λύση, είναι η χρήση συσκευής κάθετου σιδερώματος. Σε αυτή την περίπτωση, σιδερώνεις τα ρούχα από μακριά και κρεμασμένα!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: