Κέικ βρώμης με μήλο  – χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι

Κέικ βρώμης με μήλο – χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι

Εάν κάνετε δίαιτα ή διατροφή, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να στερηθείτε το γλυκάκι σας ή αν θέλετε τα παιδιά σας να τρέφονται σωστά και να το απολαμβάνουν, τότε φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη, super θρεπτική και υγιεινή συνταγή για κέικ. Αν τη δοκιμάσετε, είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε οικογενειακώς! Είναι αφράτο, ζουμερό, απολαυστικό και light!

Υλικά:

  • 2 ποτήρια αλεσμένη βρώμη
  • 1 ποτήρι μέλι (αν είναι παχύρρευστο, το ζεσταίνουμε λίγο)
  • 1 κ. γ. bakin
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γ. κανέλα Κεϋλάνης (προσωπικά βάζω 2 γιατί μου αρέσει πολύ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ποτήρι τριμμένα καρύδια
  • 2 μέτρια μήλα (αλεσμένα στο multi)
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο “Χρυσός Ελαιώνας”

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζεσταμένο μέλι, τα αυγά, την κανέλα, το bakin, τη σόδα, το αλάτι και ξανανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μήλα, τα τριμμένα καρύδια και στο τέλος την αλεσμένη βρώμη.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ (με βούτυρο καρύδας) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 45′ – 50′. Απαραίτητο το τεστ με το μαχαίρι.

Healthy Tastes