Evi's Stories

Ολιστικές θεραπείες και Ομοιοπαθητική στην υπηρεσία της γυναίκας

Συνέντευξη με τον Δρ. Ευάγγελο Γκικόντες, Μαιευτήρα, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ομοιοπαθητικό

Όπως ο συνδυασμός των γεύσεων σε ένα φαγητό το κάνει πιο νόστιμο και τη χαρά μας μεγαλύτερη, έτσι και η Υγεία όταν γίνεται μονόδρομα ή μονομερώς δεν έχει τόσο καλό αποτέλεσμα, όσο ο συνδυασμός των διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων. Αυτό απαντά ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος και Ομοιοπαθητικός, Ευάγγελος Γκικόντες στο ερώτημα γιατί χρειάζεται η Ομοιοπαθητική στη γυναικολογία και τη μαιευτική, στην αρχή της συνέντευξής μας.

Εγκυμοσύνη, επιλόχειος κατάθλιψη, καρκίνος του μαστού, υπογονιμότητα, εξωσωματική, εμμηνόπαυση, αλλά και πολλές γνωστές και άγνωστες εναλλακτικές θεραπείες είναι τα θέματα για τα οποία μιλά στο Supermammasblog ο κ. Γκικόντες, με τον δικό του μοναδικό τρόπο!

S: Ποιες καταστάσεις γυναικολογικής φύσης αντιμετωπίζονται με την Ομοιοπαθητική;

ΕΥ. ΓΚ.: Κυρίως, οξείες καταστάσεις, αλλά και ημιχρόνιες, όπως η δυσμηνόρροια, η αιμορραγία, η ύπαρξη κύστης ωοθήκης ή ένα προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Επίσης, βοηθάει πάρα πολύ στον τοκετό, επειδή δεν επιτρέπεται η λήψη χημικών φαρμάκων και στην παρακολούθηση της εγκύου. Τα ομοιοπαθητικά χάπια δεν βλάπτουν την έγκυο, καθώς δεν έχουν παρενέργειες.

S: Σε ποια προβλήματα βοηθάει ο βελονισμός κατά την εγκυμοσύνη;

ΕΥ. ΓΚ.: Ο βελονισμός βοηθάει στην αγωγή ερεθίσματος πόνου και στον περιορισμό του πόνου στον τοκετό, στις συσπάσεις της μήτρας, αλλά και στους πόνους της περιόδου. Για την αποτροπή όμως, μιας πιθανούς αποβολής, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η προτιμητέα μέθοδος είναι η ομοιοπαθητική έναντι του βελονισμού.

Εάν ο γιατρός είναι γνώστης της Ομοιοπαθητικής, του Βελονισμού, αλλά και της Μαιευτικής Γυναικολογίας, τότε ο γιατρός μπορεί να κρίνει και να προτείνει στη γυναίκα πότε πρέπει να πάρει χημικά φάρμακα ή ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Χρειάζεται ολιστική εκπαίδευση του γιατρού.

S: Η επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με Ομοιοπαθητική;

ΕΥ. ΓΚ.: Η Ομοιοπαθητική δεν μπορεί να αποτρέψει ή να προλάβει μια επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά μπορεί –αν υπάρχει- να την θεραπεύσει, χωρίς τη λήψη χημικών φαρμάκων.

S: Τα τελευταία χρόνια, αυξάνονται ραγδαία τα ποσοστά των καισαρικών τομών διεθνώς, αλλά και στην χώρα μας. Γιατί;

ΕΥ. ΓΚ.: Παρόλο που είμαι πολέμιος της καισαρικής, είναι σημείο των καιρών. Κατάχρηση γίνεται δυστυχώς, σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της ζωής μας. Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας μπορεί να κάνουν καλό, μπορεί να κάνουν και κακό. Από την άλλη, με τις καισαρικές έχουν μειωθεί οι παρενέργειες, οι επιπλοκές και οι θάνατοι ενός τοκετού.

S: Υπογονιμότητα και εξωσωματική. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να δώσει λύση;

ΕΥ. ΓΚ.: Είναι το δυνατό σημείο της Ομοιοπαθητικής. Συνήθως, τα άτομα που κάνουν εξωσωματική, είναι άτομα κουρασμένα στην υγεία τους. Μια γυναίκα υπογόνιμη είναι υπογόνιμη για κάποιο λόγο. Στεναχώρια, άγχος, κακή διατροφή, κακή ζωή. Όλα αυτά δεν αναγνωρίζονται στην τεχνητή γονιμοποίηση. Η γονιμοποίηση ακολουθεί 4 διαδικασίες ίδιες, σε όλες τις γυναίκες:

 • Διέγερση ωοθηκών
 • Ωοληψία
 • Μικρογονιμοποίηση
 • Εμβρυομεταφορά

Από την άλλη, ο Ομοιοπαθητικός ανεβάζει το επίπεδο υγείας της γυναίκας. Όταν ανέβει το επίπεδο υγείας της γυναίκας, τότε ανεβαίνει και η γονιμότητά της.

S: Ποιες είναι πιο αποτελεσματικές θεραπείες γονιμότητας;

ΕΥ. ΓΚ.: Η Φυτοθεραπεία, η Ομοιοπαθητική, η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμινών, η χορήγηση μοριακού υδρογόνου και ο Βιοσυντονισμός.

S: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί με την βοήθεια της Ομοιοπαθητικής;

ΕΥ. ΓΚ.: Με την Ομοιοπαθητική, μπορούμε ν’ ανεβάσουμε το επίπεδο υγείας. Με αυτό τον τρόπο, έμμεσα προλαμβάνονται κακοήθειες, όπως είναι και ο καρκίνος του μαστού. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μια γυναίκα που κάνει Ομοιοπαθητική δεν θα παρουσιάσει καρκίνο. Πρέπει επίσης, να ληφθούν υπόψη και άλλες μεταβλητές, όπως το κάπνισμα, διατροφή, κτλ.

S: Ομοιοπαθητική και στην εμμηνόπαυση;

ΕΥ. ΓΚ.: Όταν σταματήσει η περίοδος, συνήθως, ο γυναικολόγος δίνει χημικές ορμόνες. Οι ορμόνες αυτές, αφενός έχουν ενοχοποιηθεί για κακοήθειες, αφετέρου δεν προκαλούν ωορρηξία. Αυτό λέγεται αιμόρροια εκ διακοπής (αίμα χωρίς ωορρηξία) και όχι περίοδος, καθώς σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος.

Με την Ομοιοπαθητική μπορεί να επανέλθει η περίοδος, μαζί με ωορρηξία. Έτσι, οι γυναίκες που έχουν καθυστερήσει την απόφασή τους να μείνουν έγκυες, μπορούν να βοηθούν με τον συνδυασμό της Ομοιοπαθητικής και τη βοήθεια των ολιστικών θεραπειών, ώστε ν’ ανέβει το επίπεδο υγείας τους, άρα και η γονιμότητάς τους.

S: Τι είναι η Αγιουρβέδα και πώς εφαρμόζεται;

ΕΥ. ΓΚ.: Είναι Ινδική ιατρική. Ayur σημαίνει ζωή και Veda σημαίνει επιστήμη ή Γνώση. Άρα, Αγιουρβέδα σημαίνει η Επιστήμη της Ζωής. Χρησιμοποιεί τις 3 ΝΤΟΣΑΣ (βιοενέργειες): Βάτα (Αέρας και Αιθέρας), Πίττα (Φωτιά) και Κάφα (Νερό και Γη). Κατά την ινδική αυτή ιατρική, τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν στον οργανισμό και πρέπει να έρθουν σε ισορροπία για να μπορέσει να ισορροπήσει και η υγεία του ατόμου. Εξετάζοντας τον σφυγμό, την ιδιοσυγκρασία και τις συνήθειες της γυναίκας (ή του άντρα), ο γιατρός θα μπορέσει να επαναφέρει τις doshas σε αρμονία.

S: Υδροθεραπεία παχέος εντέρου. Τι είναι και πού βοηθάει;

ΕΥ. ΓΚ.: Στον οργανισμό παράγονται πολλές τοξίνες, που είναι τοξικές και παράγονται στο σώμα μας από τη διαδικασία πέψης των τροφών. Ο ιδρώτας αντικατοπτρίζει τις τοξίνες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Οι τοξίνες, φεύγουν από το παχύ έντερο. Πολλές φορές, όμως, το έντερο φράζει. Φανταστείτε να βρίσκεται κάποιος στη στάση του λεωφορείου, να ανοίξουν οι πόρτες και το λεωφορείο να είναι γεμάτο κόσμο. Άρα, αναγκαστικά, θα μείνει εκτός και θα περιμένει το επόμενο.

Με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου, βοηθάμε τις τοξίνες να αποβληθούν. Έχει μόνο καλές παρενέργειες και βοηθάει στη τόνωση του ανοσοποιητικού. Το παχύ έντερο θεωρείται ο δεύτερος εγκέφαλος, γιατί πολλές νευρικές απολήξεις του παχέος εντέρου καταλήγουν στον εγκέφαλο. Αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία, το έντερο στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τη διάθεση, τη λειτουργία, τη σκέψη. Επομένως, από το έντερο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η υγεία και η μακροζωία κάθε ανθρώπου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΓΚΙΚΟΝΤΕΣ - Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος                                       Master of Science Ομοιοπαθητικής                                                         www.diagnostiki.gr                                                                         τηλ 6932274385

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *