Μερικοί το προτιμούν κρύο… Προσωπικά, το θέλω ζεστό – ζεστό από την κατσαρόλα με μπόλικη κανελίτσα… Ο λόγος για το παντός καιρού ρυζόγαλο που τρελαίνονται τα παιδιά, αλλά κι εμείς οι μεγάλοι! Είναι ένα εύκολο και θρεπτικό γαλακτοσκεύασμα που θυμίζει πολύ “γιαγιά” και φτιάχνεται με υλικά που έχουμε πάντα όλοι στο σπίτι! Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό, βραδινό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες ή νύχτες!!! Στο σημερινό post, θα βρείτε 2 τρόπους παρασκευής του, για να επιλέξετε όποιον θέλετε και σας διευκολύνει καλύτερα! Είναι light γιατί δεν περιέχει ζάχαρη!

1ος Τρόπος Παρασκευής (Ρυζόγαλο με μέλι):
Υλικά:
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 3/4 κούπας γάλα
- κανέλα τριμμένη και ξυλάκι
- 1/2 κούπα μέλι αντί για ζάχαρη
- 1 λεμονόφλουδα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι για περίπου 10′ μέχρι να απορροφήσει τα νερά του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην σταματάτε ν’ ανακατεύετε, γιατί θα καεί).

Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το καλά βρασμένο ρύζι μας και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πήξει (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο κορν φλάουρ ως πηκτικό μέσο).

Ακόμη όμως, κι αν δεν προσθέσετε τίποτα, πήζει με το άμυλο του ρυζιού.

2ος Τρόπος Παρασκευής (Ρυζόγαλο με Άνθος Αραβοσίτου):
Υλικά:
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 3/4 κούπας γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής
- κανέλα
Εκτέλεση:
Ο 2ος τρόπος παρασκευής είναι ακόμη πιο εύκολος από τον 1ο! Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όσον αφορά στον τρόπο βρασίματος του ρυζιού και ετοιμάζετε μια κρεμούλα Άνθος Αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι.

Ενώνετε το βρασμένο ρύζι με την κρέμα και έτοιμο το ρυζογαλάκι μας!!!!
Και στις 2 παρασκευές, πασπαλίζουμε με κανέλα!!!