Σπίτι τακτοποιημένο με παιδιά σε 5 απλά βήματα

Σπίτι τακτοποιημένο με παιδιά σε 5 απλά βήματα

Κάλτσες από δω, παιχνίδια από κει, στοίβα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, ρούχα πεταμένα δεξιά κι αριστερά! Ναι, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Και το ερώτημα είναι μπορούμε να έχουμε το σπίτι μας τακτοποιημένο και καθαρό σε καθημερινή βάση; Η απάντηση είναι πως ναι, με λίγη καλή προσπάθεια, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο…

Επιχείρηση 1: Καθαρός νεροχύτης αποβραδίς…

Όσο κουρασμένες κι αν είστε μην αφήνετε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη πριν πάτε για ύπνο. Φυσικά, το πρωί, μαζεύονται κι άλλα από το πρωινό της οικογένειας, αλλά για σκεφτείτε να προστίθενται κι αυτά στη βραδινή σωρό!!!! Αν μπορείτε να πλένετε ό,τι υπάρχει στον νεροχύτη απευθείας ή να τα βάλετε όλα στο πλυντήριο πιάτων αποβραδίς!

Επιχείρηση 2: Στρώσιμο κρεβατιών με το «καλημέρα»!

Αν στρώσετε το κρεβάτι σας με το που σηκωθείτε, αμέσως – αμέσως έχετε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο. Συμβουλεύστε και μάθετε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Είναι μια καλή συνήθεια, η οποία θα τους ακολουθεί στη ζωή τους! Θα μάθουν να είναι και νοικοκύρηδες και υπεύθυνοι!

Επιχείρηση 3: Πλυντήριο και τακτοποίηση ρούχων

Πριν βγείτε από το σπίτι για να πάτε στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο ή και τα δυο μαζί, τακτοποιήσετε τα ρούχα, διπλώστε τα και βάλτε ένα πλυντήριο , ώστε να τ’ απλώσετε ή να τα βάλετε στο στεγνωτήριο όταν γυρίσετε. Για να κερδίσετε περισσότερο χρόνο, αυτή την τελετουργία μπορείτε να την κάνετε από το βράδυ, μαζί με τα ρούχα που θα βγάλετε για να φορέσετε κι εσείς και τα παιδιά, όπως και την προετοιμασία των κολατσιών τους και τις τσάντες τους (αυτές μπορούν και μόνα τους)!

Επιχείρηση 4: Τακτοποίηση παιχνιδιών πριν τον ύπνο

Φυσικά μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, τακτοποιώντας και βάζοντας στη θέση τους τα παιχνιδάκια τους πριν πλύνουν δοντάκια και πέσουν για ύπνο! Υπευθυνότητα και νοικοκυροσύνη με ακόμη μια ενέργεια!

Επιχείρηση 5: Καθαρό μπάνιο κάθε μέρα

Μόλις τελειώσετε με την πρωινή διαδικασία του μπάνιου(πλύσιμο δοντιών, μπάνιο, περιποίηση προσώπου) καθαρίστε λίγο την λεκάνη και τον νιπτήρα! Αμέσως, το μπάνιο θα είναι καθαρό και αστραφτερό!

Extra tip:

Κάτι που κάνω και με διευκολύνει αρκετά, είναι να γράφω σε μια ατζέντα όλα όσα έχω να κάνω για την επόμενη ημέρα, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού. Με σωστό προγραμματισμό και υπενθύμιση, το άγχος κάπως μετριάζεται!!

Evi's Stories Παιδέματα