Αναμνήσεις: Οι διαφορές της πρώτης από τις υπόλοιπες εγκυμοσύνες μου

Αναμνήσεις: Οι διαφορές της πρώτης από τις υπόλοιπες εγκυμοσύνες μου

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, όπως κάθε παιδί είναι διαφορετικό.

Μπορώ να θυμηθώ πολλές διαφορές μεταξύ των τριών εγκυμοσυνών μου. Η βασικότερη όμως διαφορά κι αυτή που κάνει τη διαφορά με μεγάλη διαφορά είναι η εμπειρία όταν φτάνεις αισίως, στην Τρίτη σου εγκυμοσύνη! Ξέρεις τι να περιμένεις, όπως και τι σε περιμένει….

Ωστόσο, δεν σας το κρύβω ότι το πρωτόγνωρο συναίσθημα της αβεβαιότητας και του αγνώστου της πρώτης εγκυμοσύνης  δεν περιγράφεται… Είναι η ανυπομονησία για το πρώτο παιδί! Είναι η χαρά που θα γίνεις για πρώτη φορά γονιός και θ’ ακούσεις σύντομα τη λέξη μαμά για πρώτη φορά!

Είναι και η πρώτη και τελευταία ίσως φορά που θα έχεις άπλετο χρόνο για ν’ ακούσεις με τις ώρες Μπετόβεν και Τσαϊκόφσκι (ναι, αυτά ακούμε στην πρώτη εγκυμοσύνη, προκειμένου να καλλιεργήσουμε έμφυτο μουσικό ταλέντο στο παιδί και με την ελπίδα να γεννήσουμε ιδιοφυία με IQ 190 όπως ο Αϊνστάιν) ή να διαβάσεις  3 συνεχόμενες φορές τον κώδικα Ντα Βίντσι του Dan Brown (πού το θυμήθηκα τώρα; Πάνε και 10 χρόνια…)!!! Και η τελευταία φορά που θα κολυμπάς ξέγνοιαστα στη θάλασσα όλο το καλοκαίρι!!!!

Όμως, στις άλλες εγκυμοσύνες είσαι προετοιμασμένη!! Ξέρεις, πως δεν πρέπει να πίνεις καφέ και πως πρέπει να τρέφεσαι σωστά και υγιεινά!!!

 Ξέρεις πότε θα κλωτσήσει το μωρό και δεν περιμένεις να μπεις στον 7ο μήνα για να το καταλάβεις!!

Φαίνεσαι έγκυος από το πρώτο τρίμηνο (ειδικά στην Τρίτη εγκυμοσύνη), ενώ στην πρώτη γέννησες και πολλοί δεν σε κατάλαβαν!!!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, γνωστοί, συγγενείς και φίλοι είναι καταχαρούμενοι, ενθουσιασμένοι ιδίως, αν είναι το πρώτο παιδί στον οικογενειακό περίγυρο, στη δεύτερη ρωτούν αν ήταν προγραμματισμένο και στην τρίτη αν το θέλαμε, δίνοντάς μας κουράγιο αντί για συγχαρητήρια!

Στην πρώτη κάνουμε καρτ ποστάλ την φωτογραφία του πρώτου υπερήχου (ναι, αυτή που είναι σαν alien), ενώ στις επόμενες εγκυμοσύνες οι φωτο των υπερήχων έχουν εξαφανιστεί!!

Στην πρώτη αγοράζουμε ένα κάρο ρούχα, καρότσια, καθισματάκια, κούνιες, κουνάκια, παρκοκρέβατα και στις επόμενες τη βγάζουμε με φόρμες και φορμάκια μπλε (ασχέτως αν είναι κορίτσια) και βολευόμαστε όπως – όπως στο δικό μας κρεβάτι!

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;;;

Παιδέματα