Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς (χωρίς μίξερ)

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς (χωρίς μίξερ)

Πάσχα χωρίς αρωματικά κουλουράκια δεν γίνεται… Όταν δε, η συνταγή πετυχαίνει και βγαίνουν μαλακά και αφράτα και μυρωδάτα, τότε δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:
– 600 – 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 250 γρ. βούτυρο μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
– 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 2 μεγάλα αυγά
– 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
– 2 βανίλιες και 1 κουτ. γλυκού bakin powder
– ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι και 1 κουτ. γλυκού σόδα
– 1 κρόκο αυγού με 2 κουτ. σ. γάλα, για την επάλειψη

Εκτέλεση:

Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ και τελευταίο ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο!

Προσοχή! Τη σόδα την ανακατεύω μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι ν’ αφρίσει. Tip για να βγουν αφράτα.

Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο ή έξω για 1- 2 περίπου ώρες. 

Ψήνω στις αντιστάσεις στους 160 – 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα!!

Healthy Tastes