Η Χαρά του Παιδιού

Ιδέες για Δημιουργική Απασχόληση που καθηλώνουν τα παιδιά

Το στοίχημα των Super – μαμάδων που περνούν χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι είναι να καταφέρουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και να τα απασχολήσουν δημιουργικά.

  1. Μαγειρικές δημιουργίες…

Μια από τις δραστηριότητες, λοιπόν, που σίγουρα θα τα καθηλώσουν είναι οι μαγειρικές δεξιότητες και η ενασχόληση με το ζυμάρι. Φτιάξτε μαζί τους την αγαπημένη τους πίτα και όσο εσείς θ’ ανοίγετε φύλλο και θ’ ασχολείστε με τη γέμιση, δώστε ζυμαράκι και αφήστε τα να κάνουν τα δικά τους σχέδια, τα οποία μετά μπορείτε να ψήσετε και να βάψετε με χρώματα. Έτσι, η απασχόληση περιέχει 3 στάδια: μαγειρική, κατασκευή, χειροτεχνία…Και τα τρία σούπερ χαλαρωτικά και σίγουρα αγαπημένα των παιδιών!!! (Ιδέα της μανούλας μου)!!!

2. Δημιουργούμε σαπουνάκια

Μια δραστηριότητα που εξάπτει την φαντασία των παιδιών και σίγουρα θα βρουν διασκεδαστική και πρωτότυπη, είναι η παρασκευή σαπουνιών! Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας γλυκερίνη και αιθέρια έλαια ή πιο απλά, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σαπούνι που δεν χρησιμοποιείτε.

Υλικά για σαπουνάκια γλυκερίνης:

  • 500 γρ. διάφανη ή λευκή βάση γλυκερίνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής 5 – 25 σταγόνες
  • 2,5 γρ. από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (λεμονιού, λεβάντας, κτλ.)
  • λίγες σταγόνες οινοπνεύματος για την αποφυγή δημιουργίας φυσαλίδων

Και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε βάση γλυκερίνης (την οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από οποιοδήποτε φαρμακείο), αλλά και στην περίπτωση που λιώσουμε απλά ένα ήδη υπάρχον σαπούνι, ακολουθούμε τη γνωστή μέθοδο bain – marie, με τα κατάλληλα ανοξείδωτα σκεύη. Για το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα χρειαστούμε όμορφα και παιχνιδιάρικα καλούπια! Προσωπικά, χρησιμοποιώ πλαστικές παγοθήκες με σχεδιάκια ή καλούπια για πλαστελίνες!

3. Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα με κεριά

Μια διαδικασία που μοιάζει πολύ με εκείνη των σαπουνιών, καθώς μπορούμε να λιώσουμε πάλι σε bain -marie κεριά ξεχασμένα στο ντουλάπι μας και να τα καλουπώσουμε όπως μας αρέσει! Το plus σε αυτή τη δημιουργική απασχόληση είναι ότι μόλις κρυώσουν και σταθεροποιηθούν, μπορούμε να τα ανάψουμε και να κάνουμε ατμόσφαιρα, ακούγοντας παράλληλα την αντίστοιχη χαλαρωτική μουσικούλα! Έτσι, κάνουμε και ένα μικρό παρτάκι!

4. Αρωματοποιία

Για όσες έχετε γλάστρες στο μπαλκόνι ή στον κήπο, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, καθώς τα παιδιά μπορούν να κόψουν -κι αυτή τη φορά με την άδειά σας- μερικά φυλλαράκια από διαφορετικά είδη λουλουδιών ή φυτών και τα ρίξουν σ’ ένα ποτηράκι ή μπουκαλάκι με νερό! Ρίχνετε και λίγο κρεμοσάπουνο κι έτοιμο το άρωμά τους!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *