Τι είναι το journaling και πώς να το εφαρμόσετε

Τι είναι το journaling και πώς να το εφαρμόσετε

Το “journaling” έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή wellness trend των τελευταίων ετών και ο λόγος είναι απλός: Η καταγραφή σημαντικών και πολύτιμων σκέψεων και συναισθημάτων βάζει το μυαλό σε μια τάξη, μας ανακουφίζει ψυχο-συναισθηματικά και μας βοηθάει να είμαστε απόλυτα και εξ’ ολοκλήρου ο εαυτός μας.

Ένας από τους πολλούς λόγους που ξεκίνησα το blogging πέρα από την ανάγκη για επικοινωνία και την τήρηση ημερολογίου για τα παιδιά μου ήταν για ν’ απελευθερώνω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου! Ήταν και είναι για μένα ένα είδος κι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας. Το journaling είναι λυτρωτικό, αναζωογονητικό κι ευχάριστο!

Πώς να το εφαρμόσετε στη ζωή σας

Μπορείτε να ξεκινήσετε γράφοντας ένα καθημερινό, αλλά συνοπτικό ημερολόγιο, χωρίς μακροσκελείς προτάσεις και άπειρες σελίδες! Βάλτε bullets, καταγράψτε τις υποχρεώσεις, τα πλάνα, τους άμεσους κι έμμεσους στόχους και τις προσδοκίες σας! Ακόμη και το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, συνταγές ή τα ψώνια από το σούπερ-μάρκετ μπορείτε να γράφετε!

Στην πορεία, ανάμεσα στο καθημερινό σας οργανόγραμμα, μπορείτε ν’ αποτυπώσετε στο χαρτί τα συναισθήματά σας, θετικά κι αρνητικά, τις ανάγκες και τα “θέλω” σας κι όλες τις σκέψεις που νιώθετε ότι σας “πνίγουν” και σας θλίβουν κι οδηγούν στο άγχος και την αβεβαιότητα.

Με το journaling σιγά – σιγά οι σκέψεις μπαίνουν σε μια σειρά και στο τέλος, ακόμη και οι πιο δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις μπορεί να μοιάζουν εύκολες κι απλές!

Evi's Stories