Το Supermammasblog στην πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Δώρας Λοΐζου “Το Καταφύγιο της Αγάπης” – Συνέντευξη με τη συγγραφέα

Το Supermammasblog στην πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Δώρας Λοΐζου “Το Καταφύγιο της Αγάπης” – Συνέντευξη με τη συγγραφέα

Στην πρώτη παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου της Δώρας Λοΐζου “Το Καταφύγιο της Αγάπης” που πραγματοποιήθηκε στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων “Σωκράτης”, βρέθηκε το Supermammasblog.

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, Τόσυα και Κούκι μας υποδέχτηκαν με “κουνιστή ουρά” μαζί με τους υπόλοιπους τετράποδους φίλους τους.

Αρχικά,

ζωγραφίσαμε υπέροχες χρωμοσελίδες με τους ήρωες του βιβλίου…

Στη συνέχεια, γνωρίσαμε μικρούς και μεγάλους αξιαγάπητους φίλους…

Και τέλος, συνομιλήσαμε με τη συγγραφέα του βιβλίου, Δώρα Λοΐζου.

S: Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σου;

Δ. Λ. : Σε κάθε ιστορία που γράφω, αρχική πηγή έμπνευσης αποτελεί το βίωμά μου. Θεωρώ πως τα βιώματά μας είναι η παιδεία μας, ο τρόπος να σκορπίζεις το καλό και να μοσχοβολάς ανθρωπιά! Έτσι και σε αυτό το βιβλίο, ανακαλώ μια από τις βαθύτερες σχέσεις της ζωής μου, αυτή με τα ζώα, και με έμμετρο και ομοικατάληκτο λόγο, τη μοιράζομαι με το αναγνωστικό μου κοινό.

S: Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το βιβλίο;

Δ. Λ. : Όπως συμβαίνει με κάθε γονέα, έτσι κι εγώ νιώθω πολύ περήφανη για το δικό μου “πνευματικό παιδί”. Είναι ένα βιβλίο δουλεμένο με απεριόριστη αγάπη, εκπαιδευτικούς στόχους, χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς αφού περιέχει την αφήγηση της ιστορίας και εργαστήρια δεξιοτήτων σε QR code, ενώ αυτό που το κάνει ακόμα πιο ζωντανό στα μάτια των παιδιών είναι οι εξαιρετικές εικόνες των ηρώων, από τον βραβευμένο εικονογράφο Νίκο Γιαννόπουλο, που είναι αληθινοί, γιατί είναι οι τρεις τετράποδοι φίλοι μου που συμβιώνω μαζί τους τα τελευταία χρόνια. Επίσης, νιώθω ευγνώμων γιατί και αυτό το βιβλίο έχει ένα συγγραφικό σπίτι με έντονο το αίσθημα της προσφοράς. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατίθεται σε φιλοζωικά σωματεία.

S: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Δ. Λ. : Τα μελλοντικά μου σχέδια και η ευχή μου είναι να καταφέρω μέσα από το βιβλίο και τις δράσεις που θα κάνουμε, να βρουν ένα σπίτι τα περισσότερα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται σε κάποιο καταφύγιο και να εμπνεύσω στα παιδιά την αλλαγή και τον σεβασμό απέναντι στα ζώα. Στον πιο κοντινό προγραμματισμό, έχω σχεδιάσει για την παρουσίαση και το ταξίδι του βιβλίου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για τις σχολικές μονάδες και δομές με παιδιά, ενώ παράλληλα, θα γίνουν παρουσιάσεις σε χώρους βιβλίου και φιλοζωικά σωματεία με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων που θα δίνουν το δικό τους μήνυμα για τη φιλοζωία μέσα από τη δική τους εμπειρία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Δώρας Λοΐζου πραγματεύεται μια ιστορία που μιλάει για την αξία της προσφοράς, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι η Τόσυα και ο Κούκι, 2 πεκινουά από τη Ρωσία και ο Μπλάνκο, ένα αδέσποτο σκυλάκι. Η Τόσυα φέρεται απαξιωτικά στον Μπλάνκο, όμως, ένα αναπάντεχο περιστατικό φέρνει τα πάνω – κάτω!

Το μήνυμα της συγγραφέως είναι το εξής: “Αν έχετε σκοπό ν’ αγοράσετε ένα κατοικίδιο, υιοθετήστε. Βγάλτε τα ζώα αυτά από τα κλουβιά και δώστε τη ζωή που τους αξίζει. Όσο ωραίος και καλά διαμορφωμένος να είναι ένας χώρος φιλοξενίας, δεν είναι χώρος να μένει για πολύ ένα σκυλί”.

Η Χαρά του Παιδιού Συνεντεύξεις