Οι πραγματικές φιλίες “χτίζονται” από μικρές ηλικίες

Οι πραγματικές φιλίες “χτίζονται” από μικρές ηλικίες

Κοιτάζοντας μια φωτογραφία της μεγαλύτερης κόρης μου (β’ δημοτικού) με την κολλητή της, μου ήρθε η έμπνευση να γράψω για την φιλία!!

Αφορμή στάθηκε ο τρόπος που κοίταζε η μία την άλλη. Βλέμμα στοργικό, αγαπησιάρικο, αθώο, χαμογελαστό… Βλέμμα που περικλείει συναισθήματα αγνά, μοναδικά… Βλέμμα που καθρεφτίζει και εκφράζει ολόκληρους εσωτερικούς κόσμους!!! Βλέμμα τρυφερό που προοιωνίζει μια δυνατή φιλία!! Γιατί το βλέμμα δείχνει ακόμη και ό, τι δεν μπορεί να ειπωθεί!!

Δεν είναι τυχαίο που μπορεί να συμπαθούμε κάποιον πολύ, κάποιον λιγότερο και άλλον καθόλου. Είναι οι ματιές που διασταυρώνονται, απ’ όπου ξεχύνονται σκέψεις και συναισθήματα.

Είναι η λεγόμενη χημεία… Τέτοια χημεία είχα κι έχω κι εγώ με την κολλητή μου από την Α’ δημοτικού και κουμπάρα μου!! Δεν είναι απλή φιλία, δεν είναι ούτε συγγένεια, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο.. Είναι σχέση ζωής! Είναι ο άνθρωπος που θα εμπιστευτώ, που θα μιλήσω για τα εσώψυχά μου, είναι η ψυχοθεραπεύτρια μου.. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έχω γελάσει περισσότερο στη ζωή μου… Είναι ακόμη κι ο άνθρωπος που θα ξεσπάσω, θα νευριάσω, θα πω και μια κουβέντα παραπάνω… Ο άνθρωπος στον οποίο μπορώ να είμαι 100% ο εαυτός μου. Γιατί, ξέρω πως δεν θα με παρεξηγήσει, γιατί ξέρω πως με ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη. Γιατί ξέρω πως μ’ έχει αποδεχτεί έτσι ακριβώς όπως είμαι και εγώ με τη σειρά μου την λατρεύω γι’ αυτό που είναι!! Ένας άνθρωπος δοτικός, χαμογελαστός, γενναιόδωρος!!! Νιώθω τυχερή και ευγνώμων που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν εκείνη την πρώτη ημέρα του δημοτικού.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γράμματα που ανταλάσσαμε ως παιδιά με λόγια αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού η μία προς την άλλη. “Ραβασάκια” που οι απλές τους λέξεις διαμόρφωσαν αργότερα χαρακτήρες και ιδανικά!

Σε μια εποχή όπου έχουν χαθεί οι Αξίες, δεν υπάρχει πιο ελπιδοφόρο μήνυμα να βλέπεις φιλίες να γεννιούνται και να χτίζονται!! Φιλίες που να βασίζονται σε ανιδιοτελή συναισθήματα και να στηρίζονται σε γερές βάσεις και θεμέλια. Μόνο αυτές οι φιλίες αξίζουν!!! Μόνο τέτοιες φιλίες θέλουμε να υπάρχουν και να φωτίζουν τη ζωή μας!!

Evi's Stories