Παιδικό πάρτυ σε escape room

Παιδικό πάρτυ σε escape room

Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά, οι επιλογές για πάρτυ περιορίζονται. Φέτος, ο γιος μου έγινε 11 ετών και πηγαίνει στην τελευταία τάξη του δημοτικού. Θέλαμε λοιπόν το πάρτυ των γενεθλίων του να είναι εντυπωσιακό, μοναδικό, διαφορετικό, να το θυμάται πάντα με αγάπη και νοσταλγία και παράλληλα να συνάδει με την ηλικία του!! Τι επιλογές είχαμε; Ελάχιστες με επικρατούσα το πάρτυ στο σπίτι. Όμως, πώς θα χωρέσει όλη η τάξη σ’ ένα σπίτι; Και τι το πρωτοποριακό έχει; Τίποτα.

Και έτσι ξαφνικά, μου ήρθε η ιδέα του escape room. Είναι κάτι πρωτότυπο και ό, τι πρέπει για την ηλικία τους!!

Ο Παντελής ξετρελάθηκε μόλις του το πρότεινα!! Κι εκεί που έψαχνα στο Google για escape rooms κοντά στην περιοχή μας, βρήκα το “The Βοx” στη λεωφόρο Ηρακλείου!!!

Τρία διαφορετικά δωμάτια, τρεις διαφορετικές ομάδες!!! Ο εορτάζων – αρχηγός χωρίζει τις ομάδες και το παιχνίδι γρίφων και μυστηρίου ξεκινά!! Η πρώτη ομάδα έχει αποστολή να λύσει το μυστήριο του μουσείου, η δεύτερη να καταφέρει ν’ αποδράσει από το στοιχειωμένο σπίτι και η τρίτη ομάδα να βρει τον κρυμμένο θησαυρό στο ναό των Μάγιας. Στον δρόμο τους παρουσιάζονται εμπόδια, σκελετοί, μούμιες κι άλλα πολλά!!

Τα δωμάτια απόδρασης κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και αποτελούν ιδανική λύση για παιδικό ή εφηβικό πάρτυ.

Το πάρτυ σε escape room είναι αδιαμφισβήτητα μια εναλλακτική μοναδική εμπειρία. Ενισχύει τις σχέσεις των παιδιών και καλλιεργεί την ομαδικότητα. Τα παιδιά καλούνται να παίξουν και ν’αποδράσουν χρησιμοποιώντας τη λογική, την οξυδέρκεια, την εφευρετικότητα και την φαντασία τους!!!!

Ηταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία!!!

Η Χαρά του Παιδιού