Τα “Μαγικά καρυδότσουφλα” της ομάδας Κοκού – Μουκλό μας… μάγεψαν

Τα “Μαγικά καρυδότσουφλα” της ομάδας Κοκού – Μουκλό μας… μάγεψαν

Στο θέατρο Αλκμήνη βρεθήκαμε το περασμένο Σάββατο για να παρακολουθήσουμε την παιδική παράσταση “Τα μαγικά καρυδότσουφλα” από την ομάδα θεάτρου κούκλας “Κοκού – Μουκλό”!

Πρόκειται για ένα παραμύθι τρυφερό, γεμάτο χιούμορ, “ντυμένο” με απλά, αλλά υπέροχα σκηνικά, κοστούμια, αλλά και μαγευτική μουσική και τραγούδια!

Χωρίς υπερβολές και “φαμφάρες” η ομάδα Κοκού – Μουκλό αναδεικνύει την έννοια και τη δύναμη της φιλίας, της καλοσύνης και της ανιδιοτελούς αγάπης, συνδυάζοντας με έξυπνο και περίτεχνο τρόπο το κουκλοθέατρο με το θέατρο, ισορροπώντας ανάμεσα σε ηθοποιούς και κούκλες!!

Στο τέλος της παράστασης είδαμε από κοντά τις κούκλες και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τα υλικά κατασκευής τους, αλλά και από τον τρόπο που “ζωντανεύουν” μέσα από την κίνηση και την φωνή των εμψυχωτών τους!

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Πρόκειται για τη διασκευή ενός παλιού σκωτσέζικου παραμυθιού. Ένας φαντασμένος άρχοντας ονειρεύεται να φορέσει την χρυσή κορώνα! Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η βασίλισσα ανακοινώνει πως “όποιος το πολύτιμο αγαθό της φιλίας κατακτήσει, της βασίλισσας την κορώνα θα κερδίσει!”. Τι θα κάνει όμως, ο άρχοντας που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει φιλία; Θα συνεχίσει να καταπιέζει και να παίρνει όλα τα υπάρχοντα των χωρικών; Τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ο υπηρέτης του άρχοντα Πατάτιος, ένα φτωχό κοριτσάκι με τον παππού του και μια χούφτα μαγικά χρυσά καρυδότσουφλα;

Η Χαρά του Παιδιού