Η ιστορία των αγαπημένων παιχνιδιών Lego

Η ιστορία των αγαπημένων παιχνιδιών Lego

Με τα συγκεκριμένα τουβλάκια μπορεί να κατασκευάσει κανείς κάστρα, σπίτια, οχήματα, κτίρια, τρένα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί!! Ο λόγος για τα γνωστά και διαχρονικά παιχνίδια Lego που τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα ανήκουν στο top 3 των πιο δημιουργικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών! Ο γιος μου τα λατρεύει και παίζει με αυτά ανελλιπώς μέχρι και σήμερα,11 ετών, από την ηλικία των 5 ετών! Ξεκινήσαμε με τη σειρά Lego City, στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια τεράστια συλλογή με τα Lego Speed (σειρά αγωνιστικών αυτοκινήτων) και πλέον αγαπήσαμε τα Lego Technic! Και τα κορίτσια μου όμως, αγαπούν τα Lego, κυρίως, τη σειρά για κορίτσια “Lego Friends”.

Ποια είναι όμως, η ιστορία των Lego, πώς και από ποιον δημιουργήθηκαν;

Η ιστορία των Lego

Τα Lego δημιουργήθηκαν στο Billund της Δανίας και συγκεκριμένα στο εργαστήριο του Ole Kirk Christiansen, ο οποίος άρχισε να φτιάχνει ξύλινα παιχνίδια το 1932. Δύο χρόνια αργότερα, ονόμασε την εταιρεία του “Lego” από τη δανική φράση leg godt («παίζω καλά»). Το 1949 η Lego παρήγαγε το πρώτο της πλαστικό τουβλάκι.

Κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1958 από τον γιο του Christiansen, Godtfred Kirk, ο οποίος αντικατέστησε τον πατέρα του ως επικεφαλής της εταιρείας.

Τα τουβλάκια Lego σύντομα κυκλοφόρησαν σε όλη την Ευρώπη και το 1968 άνοιξε το πρώτο θεματικό πάρκο LEGOLAND στο Billund, ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν επιπλέον πάρκα σε άλλες τοποθεσίες διεθνώς. Το 1969, η εταιρεία ξεκίνησε να πουλά τη σειρά DUPLO με μεγαλύτερα τούβλα για μικρά παιδιά που δεν μπορούσαν ακόμα να χειριστούν τα κανονικά τουβλάκια Lego .

Εννέα χρόνια αργότερα η Lego παρουσίασε τα Minifigures, τα γνωστά χαμογελαστά κίτρινα ανθρωπάκια που αποτέλεσαν τακτικές παρουσίες στα θεματικά σετ παιχνιδιού της εταιρείας.

Το βασικό τουβλάκι της Lego έχει παραμείνει το ίδιο από τότε που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αυτό το απλό, φιλικό προς τα παιδιά σχέδιο έχουν διαποτίσει την κουλτούρα της παιδικής ηλικίας σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

(Πηγή: in.gr)

Η Χαρά του Παιδιού