Τα δώρα του Άγιου Βασίλη φέτος, ας πιάσουν τόπο…

Τα δώρα του Άγιου Βασίλη φέτος, ας πιάσουν τόπο…

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή των δώρων! Όλοι παίρνουμε και κάνουμε δώρα, αλλά την τιμητική τους αυτές τις μέρες έχουν τα παιδιά! Όμως, για να μην πέσουμε και φέτος, στην παγίδα να τα φορτώσουμε με ό,τι δώρα μας ζητήσουν, θα ήταν συνετό να κρατήσουμε και να θυμόμαστε πάντα τον χρυσό κανόνα των δώρων, τον οποίο διαβάζω συχνά τώρα τελευταία και είπα να το μοιραστώ και μαζί σας!

Τι λεει ο χρυσός κανόνας των δώρων για τα παιδιά

Αγοράζουμε:

  • Κάτι που θέλουν
  • Κάτι που χρειάζονται
  • Κάτι να φορέσουν
  • Κάτι να διαβάσουν

Φυσικά, ο Άγιος Βασίλης θα τους πάρει κάτι που θέλουν πολύ, οπότε οι κοντινοί συγγενείς ας αρκεστούν στα υπόλοιπα…

Κι επειδή έχουν αρχίσει ήδη να ζητάνε ό,τι βλέπουν στην τηλεόραση, θα ήταν καλό να συζητήσουμε μαζί τους ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά και πως ένα καλό δώρο αρκεί. Εξάλλου, υπάρχουν παιδάκια που φέτος, δεν θα έχουν την πολυτέλεια να πάρουν κάποιο ακριβό δώρο και άλλα που δεν θα πάρουν καθόλου δώρο. Γι’ αυτό, συζητάμε και κάνουμε πράξη την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δωρίζοντας ρούχα και παιχνίδια σε παιδιά που τα χρειάζονται!

Προετοιμαστείτε για την καίρια “Αγιοβασιλιάτικη” ερώτηση:

“Μα, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά φτιάχνουν ό,τι δώρα τους ζητήσουμε”…

Η απάντηση που μπορείτε να δώσετε είναι η εξής: “Κάποια χρειάζονται ακριβά υλικά για να κατασκευαστούν και ο Άγιος Βασίλης πρέπει να δώσει χαρά σε όλα τα παιδιά της Γης, γι’ αυτό, μην τον επιβαρύνουμε με ακριβές απαιτήσεις!!!” Εναλλακτικά, μπορείτε να πείτε πως κάποια τα αγοράζει και γι’ αυτό δεν πρέπει να του ζητάμε ακριβά δώρα… ή ο,τιδήποτε άλλο σκεφτείτε και νομίζετε πως θα λειτουργήσει και θα ευοδώσει!

Τα δώρα στους συγγενείς και φίλους

Τώρα, θα αναφερθούμε και στα δώρα που θέλουμε να κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα! Αφενός, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή, αφετέρου για να μην ξοδέψετε μια περιουσία, αλλά και να “πιάσει τόπο”, μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνω κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια! Αγοράζω από το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου γουράκια για όλους τους συγγενείς και φίλους! Έτσι, ενισχύω τον σύλλογο και ταυτόχρονα προσφέρω ένα συμβολικό, όχι ακριβό, αλλά με σημαντική αξία δώρο! Αν δεν έχετε bazaar στο σχολείο, μπορείτε ν’ αγοράσετε γούρια από κάποιο κατάστημα της γειτονιάς σας (να το ενισχύσουμε κι όλας) ή εναλλακτικά, ν’ αγοράσετε ένα μπουκάλι κρασί ή μια κρέμα σώματος, σκούφο, κασκόλ, κάλτσες ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς!!!

Evi's Stories Η Χαρά του Παιδιού