Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη στο Ι.Μ.Ε. “Ελληνικός Κόσμος”

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη στο Ι.Μ.Ε. “Ελληνικός Κόσμος”

Πρόσφατα επισκεφτήκαμε τη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο λόγος για την έκθεση “World of Robots” που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024.

Πρόκειται για μια μοναδική, συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, καθώς παρουσιάζονται η πορεία και το αποτύπωμα των ρομπότ από το ξεκίνημά τους έως σήμερα!

Στην έκθεση, θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Wall-E, αλλά και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες block buster, όπως Terminator, Transformers, Alien, Man in Black, κ.α.

Επίσης, θα περιηγηθείτε στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και θα γνωρίσετε την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) μέσα από παραδείγματα και απλές εφαρμογές.

Τέλος, θα γνωρίσετε τρία απίθανα ρομπότ:

  • Την KOKO, το αξιαγάπητο σκυλορομπότ που χορεύει και εκτελεί με ακρίβεια διάφορα κόλπα.
  • Τον AOBO, το service robot στον χώρο των νοσοκομείων και
  • Την PUDU, το cat-robot που αποτέλεσε το πρώτο service robot για την αλυσίδα McDonald’s!

Η έκθεση “World of Robots” αποτελεί μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να μάθουν για το μέλλον της ρομποτικής, δεδομένου ότι τα ρομπότ γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, αλλά και σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ιατρική και η εκπαίδευση.

Η Χαρά του Παιδιού