Healthy Tastes

Η πιο εύκολη και light τούρτα – πραλίνα που φτιάξατε ποτέ! Γέμιση σε 2 εκδοχές

Όπως έχετε καταλάβει, δεν φημίζομαι για τα γλυκά μου! Πρώτον, γιατί βαριέμαι όσο δεν φαντάζεστε -ή μάλλον φαντάζεστε- τη διαδικασία (πολλά υλικά, άπλυτα σκεύη, απαίτηση χρόνου) και δεύτερον και κυριότερο, γιατί προτιμώ τις πιο ελαφριές γεύσεις, χωρίς πολλά λιπαρά! Αν αρέσουν και σε σας οι εύκολες, γρήγορες και light γεύσεις, είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθείτε με την “τούρτα – πραλίνα του Παντελή”!

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε μόνο:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνας

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγο γάλα για το βούτημα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με το γάλα.
  2. Βουτάμε ένα – ένα τα σαβαγιάρ και τ’ απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, σ’ ένα στρογγυλό ταψάκι – τσέρκι.
  3. Μπορούμε να φτιάξουμε 2 στρώσεις (1 μπισκότα – 1 κρέμα πραλίνας) ή 4 στρώσεις (μπισκότα – πραλίνα – μπισκότα – πραλίνα), μοιράζοντας τη γέμιση.
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  5. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Ενδεικτικά κάποιες προτάσεις διακόσμησης:

  • τρούφα (σοκολατένια, πολύχρωμη, λευκή)
  • τριμμένη κουβερτούρα ή κομματάκια κουβερτούρας
  • πολύχρωμα κουφετάκια
  • σοκολατένια πουράκια τριμμένα ή τριμμένο μπισκότο
  • maltesers, γκοφρέτες, bueno

2η εκδοχή της γέμισης…

Αν προτιμάτε τις απολύτως σπιτικές και healthy γεύσεις, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πραλίνα σοκολάτας, την οποία είναι σίγουρο πως θ’ απολαύσετε χωρίς ενοχές. Δείτε τη συνταγή εδώ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *