DIY - Super-Creations Η Χαρά του Παιδιού

Diy: Πίνακας δραστηριοτήτων (Activity Board) από χαρτόκουτα και ρολά υγείας

Μετά τον Πίνακα Επιβράβευσης (βλ. εδώ) που τόσο αγαπήσατε, έρχεται ο Πίνακας Δραστηριοτήτων (που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε)… γιατί έρχεται να σας σώσει την κατάλληλη εποχή, που δεν είναι άλλη από το βροχερό φθινόπωρο (και αν οι υποδομές δεν ήταν τόσο αδύναμες να συγκρατήσουν τη βροχούλα, ίσως την απολαμβάναμε περισσότερο)!

Όπως και να’ χει πάντως, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για χουχούλιασμα, αγκαλιές και δραστηριότητες με τα παιδάκια μας στο σπίτι. Είναι γνωστό πως τα παιδιά βαριούνται τα ίδια και τα ίδια και κυρίως, τα παιχνίδια που ήδη έχουν! Αντιθέτως, τους αρέσει να πειραματίζονται, να δημιουργούν και να βρίσκουν νέες ασχολίες, που τους εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια! Γι΄ αυτό, καταπιάνονται με καθετί καινούριο και πρωτότυπο (τουλάχιστον για τα δικά τους μάτια) που συνήθως, δεν έχει καμία χρηματική αξία!

Αντιλαμβανόμενη, λοιπόν, αυτή την επιθυμία τους, πρόσφατα, ετοίμασα μια αυτοσχέδια κατασκευή, χρησιμοποιώντας 1 χαρτόκουτα, χάρτινες αυγοθήκες, 1 χαλασμένη κρεμάστρα και ρολά από χαρτί υγείας και κουζίνας (δόξα τω Θεώ, όλα αυτά υπάρχουν σε αφθονία σε κάθε σπίτι με παιδιά)!!!

Η Ιδέα…

Η αρχική ιδέα (pinterest) ήταν να κολλήσω ένα τεράστιο χαρτόνι στον τοίχο, όπου οι μικροί μου Πικάσο θα μπορούν να ζωγραφίζουν ελεύθερα με πινέλα και μπογιές (καθότι είναι καλλιτεχνάρες)! Επειδή όμως, είχαν μαζευτεί –γι’ ακόμη μια φορά- αρκετά ανακυκλώσιμα υλικά, είπα να τα εκμεταλλευτώ και να τα βάλω και αυτά στο… παιχνίδι! Έτσι, το project μου απέκτησε διττό σκοπό!

Η διαδικασία…

Πήρα, λοιπόν, ψαλίδι, κόλλα και στρώθηκα στη δουλειά: Αρχικά, έκοψα μια παλιά – ξεχασμένη χαρτόκουτα και την κόλλησα στον τοίχο μ’ ένα απλό σελοτέιπ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας λευκή κόλλα για χειροτεχνίες, τοποθέτησα πάνω ό,τι υλικά είχα (η κρεμάστρα που θα δείτε έχει τη λογική του stencil (περίγραμμα).

Μετά, έφτιαξα 2 διαδραστικά παιχνίδια που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, ακριβώς την ώρα που τοποθετούσα τα ρολά και τα αποκόμματα της χαρτόκουτας! Είναι εύκολα, γρήγορα, παίζονται ξανά και ξανά κι έχουν τη λογική να περάσει το μπαλάκι μέσα απ’ όλους τους διαδρόμους (1η δραστηριότητα) και τις τρυπούλες (2η δραστηριότητα)! Προσοχή, το μπαλάκι πρέπει να είναι πολύ μικρό και ελαφρύ, ώστε να μην ξεκολλήσουν τα χαρτονάκια μας κατά την κάθοδο – κατρακύλα!!! Προσωπικά, τους έδωσα ένα διακοσμητικό pom – pom, αλλά πήραν δική τους πρωτοβουλία και χρησιμοποίησαν ένα τρελομπαλάκι, το οποίο βρήκαν πιο διασκεδαστικό (ευτυχώς, όλα παρέμειναν στη θέση τους)! Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να τσαλακώσετε ένα χαρτί!

Ο συγκεκριμένος τοίχος δραστηριοτήτων απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά προνηπιακής – νηπιακής ηλικίας, αλλά σίγουρα θα κολλήσουν και τα μεγαλύτερα, ακόμη κι εσείς! Η μικρή μου κόρη, που φέτος πηγαίνει στο Προνήπιο, όταν γύρισε από το σχολείο και το είδε, ενθουσιάστηκε τόσο, που μου είπε πως ήταν η ωραιότερη έκπληξη του κόσμου!

Τελικά, διαπίστωσα γι’ ακόμη μια φορά, πως μόνο τα παιδιά ξέρουν να χαίρονται με τα απλά και να ξεχωρίζουν τα σημαντικά! Κάπως έτσι, μου έδωσαν λίγο από τη σοφία τους και άντλησα τεράστια δύναμη από το χαμόγελό τους!!!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *