Οι στόχοι για το 2023 και το Veganuary

Οι στόχοι για το 2023 και το Veganuary

Η καινούρια χρονιά έχει μπει για τα καλά και όλοι -ή τουλάχιστον οι περισσότεροι- έχουμε ήδη θέσει τους καθιερωμένους μας ή και νέους ρεαλιστικούς στόχους! Οι πιο συνηθισμένοι από αυτούς αφορούν στην υγεία, ψυχική και σωματική, αλλά και στο καθημερινό μας πρόγραμμα, ώστε να βελτιωθεί η ζωή μας και να γίνει λίγο πιο εύκολη και ταυτόχρονα δημιουργική!

1. ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πρώτο πράγμα που λέμε μέσα στον Ιανουάριο, είναι να ξεκινήσουμε δίαιτα ή διατροφή και να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα πιο υγιεινές τροφές. Είναι ένας στόχος εφικτός, για τον οποίο απαιτείται μόνο θέληση!

Tips:

  • Ξεκινήστε με μικρά βήματα κάθε φορά, κόβοντας τη ζάχαρη, το αλεύρι και μειώνοντας το αλάτι!
  • Βγάλτε από τη ζωή σας τα συσκευασμένα σνακς, όπως μπισκότα, τσιπς, κτλ. και αντικαταστήστε τα με ξηρούς καρπούς!
  • Ελαττώστε το κρέας και καταναλώστε περισσότερα όσπρια! Περιορίστε το κρέας μόνο σε 1 φορά την εβδομάδα ή ανά 2 εβδομάδες! Μπορείτε ακόμη να κάνετε για ένα διάστημα πλήρη αποχή από το κρέας, ώστε να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας! Άλλωστε, ο Ιανουάριος αποτελεί έναν μήνα που τα τελευταία χρόνια, έχει συνδεθεί με τον βιγκανισμό. Το λεγόμενο Veganuary (μη κερδοσκοπική οργάνωση), το οποίο ξεκίνησε στην Αγγλία το 2014, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, ενέπνευσε και οδήγησε στον βιγκανισμό πάνω από 620.000 άτομα.

2. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσει κάποιος γυμναστική δεν είναι ούτε οι Δευτέρες, ούτε η Πρωτοχρονιά ούτε η πρωτομηνιά! Είναι ΤΩΡΑ!!! Αν δεν έχετε χρόνο ή χρήμα να ξοδέψετε στα γυμναστήρια, μπορείτε να ξεκινήσετε λίγο περπάτημα σε κάποιο κοντινό στο σπίτι σας πάρκο ή άλσος, να κάνετε jogging, λίγο ποδήλατο ή να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, όπως πιλάτες ή γιόγκα! Κάνοντας μια περιήγηση στο blog μου, μπορείτε να βρείτε εύκολα, σύντομα και αποτελεσματικά προγράμματα FITNESS με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Γιάννα Σωτηροπούλου!

3. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επίσης, ο Ιανουάριος είναι ένας καλός μήνας για να προγραμματίσουμε το ετήσιο check up μας είτε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, μαστογραφία, τεστ Pap ή κάποιον οδοντιατρικό έλεγχο!

4. ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ο χώρος και η διακόσμηση του σπιτιού επηρεάζει και την ψυχολογία μας. Κάθε φορά που αλλάζουμε κουρτίνες, μαξιλάρια, ριχτάρια ή ακόμη και παπλωματοθήκες νιώθουμε ότι αλλάζει όλη η διάθεσή μας! Μπορείτε να προσθέσετε ένα καινούριο έπιπλο στο σπίτι, όπως τραπεζάκι ή φωτιστικό ή ακόμη και ν’ αλλάξετε τη διαρρύθμιση και αμέσως θα δείτε άλλη ενέργεια γύρω και μέσα σας!

5. DECLUTTERING

Το ξεκαθάρισμα παλιών αντικειμένων, ρούχων που δεν φοράμε ή αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούμε πια, αποτελεί έναν ακόμη συνηθισμένο και εφικτό στόχο για την αρχή του έτους! Πετάμε τα πολύ φθαρμένα και σπασμένα πράγματα ή φάρμακα που έχουν λήξει και δωρίζουμε ή ανακυκλώνουμε ρούχα, παιχνίδια και ό,τι άλλο δεν θέλουμε πια. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το decluttering και πώς να το οργανώσετε, μπορείτε να περιηγηθείτε εδώ!

Evi's Stories