Πώς να οργανώσετε ένα ξεχωριστό χειμωνιάτικο παιδικό πάρτυ

Πώς να οργανώσετε ένα ξεχωριστό χειμωνιάτικο παιδικό πάρτυ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να γίνει παιδικό πάρτυ στην καρδιά του χειμώνα; Αν δεν είστε υπέρμαχος των παιδότοπων (είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω έξαρσης ιώσεων), τότε μπορείτε να καταφύγετε στη λύση του υπαίθριου ή του “σπιτικού” πάρτυ! Στην περίπτωση που αποφασίσετε να το οργανώσετε κάπου έξω, τότε πρέπει να έχετε σύμμαχο τον καιρό (να παρακολουθείτε τις προβλέψεις) και να έχετε σαν back up και μια εφεδρική/ εναλλακτική λύση κλειστού χώρου, αν δεν θέλετε να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή!

Επίσης, μπορείτε να το οργανώσετε εξαρχής στο σπίτι και να θυμηθείτε τα δικά σας επιτυχημένα και εγγυημένα πάρτυ γενεθλίων με λίγους και καλούς φίλους! Αν έχετε βέβαια, και μια αυλίτσα ή μεγάλο μπαλκόνι, τότε το σπίτι αποτελεί την ιδανική επιλογή!

Το περασμένο Σάββατο, οργανώσαμε το πάρτυ γενεθλίων των κοριτσιών μας, καθώς και οι δυο έχουν τα γενέθλιά τους μέσα στον Ιανουάριο! Η αρχική μας σκέψη ήταν να γίνει σε κάποιο πάρκο, όπως είχαμε κάνει πέρυσι στη γιορτή της Μελιτίνας (για οργάνωση παιδικού πάρτυ σε πάρκο δείτε εδώ)! Δεδομένου όμως, ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος, πήραμε την απόφαση αυτή τη φορά να γίνει στην αυλή του σπιτιού! Διαμορφώσαμε λίγο και τον χώρο ενός παταριού, στην περίπτωση που πιάσει βροχή και καλέσαμε τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς!

Ένας από τους μόνιμους και κύριους προβληματισμούς των περισσότερων γονιών που κάνουν πάρτυ στο σπίτι, είναι πώς θ’ απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά! Επειδή τα κορίτσια επέλεξαν ως θέμα για το πάρτυ τους τον Χάρι Πότερ, ήθελαν να έχουμε κι έναν μάγο! Έτσι, απευθυνθήκαμε στην εταιρεία “Loukos Events” και μας παρέπεμψαν στον εξαιρετικό μάγο Κρις, ο οποίος πρόσφερε ένα θέαμα εντυπωσιακό που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους!

Τα είδη του πάρτυ μας με θέμα τον αγαπημένο μας Χάρι Πότερ, τα προμηθευτήκαμε από το e-shop “eidiparty.gr”, το οποίο διαθέτει μια τεράστια ποικιλία σε ποιοτικά, eco friendly είδη, σε προσιτές τιμές και πλούσια θεματολογία!

Πάρτυ όμως, χωρίς τούρτα δεν γίνεται! Τη δική μας την επιλέξαμε από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής “Leonidas” στη Νέα Ιωνία, η οποία ήταν φρεσκότατη και νοστιμότατη!

Και τέλος, θ’ αναφερθώ στα φαγητά του πάρτυ, όλα παρασκευασμένα από τα χεράκια μου! Το μενού ήθελα να περιλαμβάνει αλμυρά σνακς που λατρεύουν τα παιδιά, όπως πίτσα, τυροπιτάκια – λουκανικοπιτάκια, κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, τοστάκια και ρεβυθοκεφτέδες (δείτε τη συνταγή εδώ)! Αγγουράκια, καροτάκια, ντοματίνια και τυράκια γραβιέρα δεν έλειπαν από το τραπέζι! Ό,τι πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία ήταν αυτά εδώ:

Αυτό που διαπιστώνει όμως, κανείς σε όλα τα πάρτυ είναι πως για να στεφθεί με επιτυχία, πρέπει να υπάρχουν δυο βασικά συστατικά: καλή διάθεση και καλή παρέα!

Τα παιδιά το καταευχαριστήθηκαν, αλλά το ίδιο νομίζω και οι μεγάλοι! Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στον κόσμο από τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών μας!

Η Χαρά του Παιδιού