Ιώσεις στα παιδιά – Tips για να μην αρρωσταίνουν συχνά

Ιώσεις στα παιδιά – Tips για να μην αρρωσταίνουν συχνά

Πολλοί γονείς με ρωτούν πώς αντιμετωπίζω τις ιώσεις και η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι “με ψυχραιμία”! Αυτό όμως, που πρέπει να καταστεί σαφές είναι πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό, όπως και κάθε στιγμή που μια ίωση θα το βρει ευάλωτο ή όχι! Άλλες ιώσεις, για παράδειγμα μπορεί να τις περνάει βαριά και άλλες “στο πόδι”! Όπως και κάποια παιδιά αρρωσταίνουν συχνά και άλλα όχι! Πού οφείλεται αυτό; Τι πρέπει να κάνουμε για να μην αρρωσταίνει το παιδί μας αφενός βαριά αφετέρου συχνά;

1. Καλή διατροφή

Ως γνωστόν, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Φροντίζουμε το παιδί μας να τρέφεται σωστά, ώστε να ενισχύσουμε βραχυπρόθεσμα , αλλά και μακροπρόθεσμα το ανοσοποιητικό του! Εμπλουτίζουμε καθημερινά τη διατροφή του με φρούτα και λαχανικά και αποφεύγουμε τα έτοιμα σνακ, χυμούς τους εμπορίου και γλυκά, που περιέχουν σάκχαρα και συντηρητικά! Πολλοί θ’ αναρωτιέστε πώς γίνεται το δικό μου παιδί που τρέφεται υγιεινά να αρρωσταίνει πιο συχνά από ένα άλλο που τρώει συχνά κρουασάν και μπισκότα; Μην ανησυχείτε, συνεχίστε την σωστή διατροφή και το δυνατό και γερό ανοσοποιητικό χτίζεται σταδιακά! Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στις τάξεις του δημοτικού!

2. Σωστή υγιεινή

Είναι απαραίτητο να μάθετε από νωρίς τα παιδιά να πλένουν καλά τα χέρια τους μόλις γυρίζουν στο σπίτι, πριν από κάθε γεύμα και μετά την τουαλέτα και όσο γίνεται να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους (στόμα, μύτη, μάτια)! Τα παιδιά της “καραντίνας” και του “Covid” έχουν εκπαιδευτεί κι έτσι το πλύσιμο των χεριών δεν αποτελεί πλέον δύσκολη υπόθεση!

3. Καλός ύπνος

Ο καλός ύπνος και η ξεκούραση βοηθάει πολύ και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ιώσεων! Θεωρείται ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και βοηθά στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους ευεξία. Ο επαρκής ύπνος των παιδιών ισοδυναμεί με 11-13 ώρες για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και 10 ώρες για τα παιδιά του δημοτικού. Εξίσου σημαντική είναι και η ώρα που τα παιδιά θα πέσουν για ύπνο. Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο για την υγεία τους.

4. Σωστή ενυδάτωση

Η συχνή ενυδάτωση των παιδιών με νερό, αλλά και φυσικούς θρεπτικούς χυμούς είναι σημαντική για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε ν’ αντιμετωπίσετε τις ιώσεις στα παιδιά με φυσικό τρόπο!

Παιδέματα