Ιώσεις στα παιδιά – Πώς να τις αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο

Ιώσεις στα παιδιά – Πώς να τις αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο

Στο προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στο πώς μπορούμε να προλάβουμε τις ιώσεις, να τονώσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών και να τα βοηθήσουμε, ώστε να μην αρρωσταίνουν ούτε βαριά, αλλά ούτε και συχνά! (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)!

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας τη δική μου εμπειρία όσον αφορά στη φυσική αντιμετώπιση των ιώσεων. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε πρόθυμες ως μαμάδες, αλλά και πρόθυμοι ως μπαμπάδες να “κουραστείτε” λίγο παραπάνω ψυχικά και σωματικά (μόνο για το πρώτο διάστημα σας το εγγυώμαι)! Θα μου πείτε, πόση κούραση ν’ αντέξουμε ακόμα;; Πιστέψτε με, όμως, οι κόποι και ώρες αγωνίες σας σύντομα θ’ ανταμειφθούν και οι επόμενες φορές που θ’ αρρωστήσει το παιδί σας θα είναι πολύ πιο ανώδυνες!

1. Ρίξτε τον πυρετό με φυσικό τρόπο

Μόλις βλέπουμε το θερμόμετρο ν’ ανεβαίνει, αμέσως μας πιάνει ένας πανικός και σπεύδουμε να δώσουμε αντιπυρετικά στο παιδί! Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ο πυρετός δεν είναι εχθρός της υγείας! Αντιθέτως, δρα ως άμυνα και ασπίδα του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από την Αρχαιότητα, ο πυρετός θεωρούνταν η αμυντική στρατηγική του ανοσοποιητικού συστήματος!

Από την άλλη, τα αντιπυρετικά μπλοκάρουν τους μηχανισμούς αυτοΐασης! Αντ’ αυτών, λοιπόν, επιλέγουμε βότανα που είναι κυρίως, εφιδρωτικά, καθώς ευνοούν την αποβολή τοξινών και τον καθαρισμό του οργανισμού. Τα πιο γνωστά είναι η μέντα, το θυμάρι, ο ζαμπούκος και το τζίντζερ! Επίσης, ένα χλιαρό μπάνιο πάντοτε βοηθάει στην επαναφορά της θερμοκρασίας του σώματος!

2. Πείτε “ναι” στην Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική έχει μπει στη δική μας ζωή τα τελευταία 5 χρόνια και η αλήθεια είναι πως την έχει κάνει πιο εύκολη όσον αφορά στην αντιμετώπιση των ιώσεων! Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ομοιοπαθητική δεν γιατρεύει το σύμπτωμα, όπως η συμβατική Ιατρική, αλλά την αιτία! Επίσης, τα ομοιοπαθητικά χάπια ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, έχουν μηδενικές παρενέργειες, καθώς είναι εντελώς φυτικά (προέρχονται από τη φύση και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο) και είναι πολύ πιο οικονομικά από τα χημικά χάπια! Αξίζει να αναφέρω πως η Ομοιοπαθητική, εδώ και 200 χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει ό,τι είναι δυνατόν να θεραπευτεί! Βέβαια, χρειάζεται ο γιατρός να είναι καλός γνώστης της Ομοιοπαθητικής και να γνωρίζει καλά το ιστορικό κάθε ασθενούς! Αυτό τον βοηθάει να χορηγήσει το κατάλληλο χάπι, το οποίο σχετίζεται τόσο με την ασθένεια όσο και με τον ασθενή (ιδιοσυγκρασία, χαρακτήρας, κτλ.)!

Ο δικός μας παιδίατρος, ο οποίος είναι και Ομοιοπαθητικός, πραγματικά δίνει λύση σε κάθε μας πρόβλημα, πολλές φορές κι από το τηλέφωνο! Βήχας, καταρροή, πυρετός, ωτίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ουρολοίμωξη, δερματολογικά, όπως χαλάζιο, μυρμηγκιά, κτλ., όλα τα αντιμετωπίζουμε πλέον φυσικά, με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής! Τα τελευταία 5 χρόνια, δεν έχουμε πάρει αντιβίωση ούτε έχουμε καταφύγει στη λύση των εισπνεόμενων!

Η συμβουλή μου εκ πείρας, είναι να μην χορηγήσετε αμέσως, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ή κορτιζονούχα χάπια, τα οποία “ρίχνουν” το ανοσοποιητικό στα παιδιά! Δοκιμάστε, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, πιο φυσικούς τρόπους!!!

Παιδέματα